Sport is iets dat je wilt beleven. Dat kun je op twee manieren doen. Ten eerste natuurlijk door het zelf te doen, want dat is de ultieme beleving van sport. Maar je kunt niet alle sporten die leuk zijn beoefenen, want daar ontbreekt over het algemeen de tijd en energie voor. Daarom is het ook leuk om naar sport te kijken, zeker als het een sport is die je erg leuk vindt en die op een hoog niveau uitgeoefend wordt. Maar kijken is ook maar kijken. Hoe kun je daar extra van genieten? We geven een drietal suggesties.

Wedden op sport

Een goede manier om extra van sport kijken te genieten, is door de spanning die je bij een wedstrijd voelt wat op te voeren. Die extra spanning ontstaat als er iets op het spel staat voor je, en dan bedoelen we niet de eer van je favoriete team of atleet. Je kunt wedden op sportwedstrijden in de hoop om er winst aan over te houden. Als je er geld op hebt staan dat je ook kunt verliezen, wordt een sportwedstrijd opeens nóg een stuk spannender. Hoe groot is de euforie als je je aan het eind van een spannende wedstrijd realiseert dat je geld gewonnen hebt? Die euforie kun je proberen na te jagen de komende weken, want het EK voetbal is aan de orde van het moment, en uiteraard kun je ook op wedstrijden van Euro 2024 wedden.

Kijken met anderen

Alleen is ook maar alleen. Sport is iets dat je het best beleeft samen met andere mensen, zodat je er samen in op kunt gaan. Dan hebben we het niet per se over deelname aan de wedstrijd, want er bestaan natuurlijk meer dan genoeg sporten waarbij men in zijn eentje uitkomt. Maar het beleven van een wedstrijd als toeschouwer is veel leuker als je live met anderen over kunt praten en op kunt gaan in elkaars reacties. Nodig daarom eens wat andere sportliefhebbers uit om samen te kijken. Of beter nog: bezoek samen de wedstrijd, zodat je het van dichtbij kunt meemaken. Dat voegt alleen maar toe aan de beleving en zorgt ervoor dat je er helemaal van geniet.

Poolen op toernooien

Zeker met een toernooi als Euro 2024 is het extra leuk om samen met je vrienden of familie te kijken wie de beste voorspeller van jullie is. Samen poolen op sportwedstrijden zorgt ervoor dat je de wedstrijd beleeft met een extra belang, namelijk dat je voorspelling uitkomt, zodat jij uiteindelijk de winnaar van de pool kunt worden. Alleen al de eer is natuurlijk de moeite waard, maar je kunt er ook voor kiezen om er samen een prijs te zetten. Bijvoorbeeld door allemaal geld in te leggen dat aan het eind naar de winnaar gaat, die er dan een mooie winst op maakt. Of je spreekt af om achteraf samen te gaan uiteten en dat de winnaar dan niet hoeft te betalen. Dan houd je er ook nog eens een gezellig uitje aan over.

Misschien heb je wel helemaal niets extra’s nodig om te genieten van sport kijken. Sommige mensen zijn zo verliefd op een sport dat ze ook in hun eentje voor de televisie er helemaal in kunnen opgaan. Dat is natuurlijk ook heerlijk, maar het is niet iedereen gegeven. Veel mensen leven op als ze iets samen met anderen kunnen doen of zijn op zoek naar manieren om voor extra spanning te zorgen in hun leven. Bovenstaande suggesties kunnen wellicht wat inspiratie bieden om extra te gaan genieten van de sportwedstrijden waar je toeschouwer van bent.